Bransjenytt, Bølgepapp, Drikkekartong, kartong, Massivpapp, Papiremballasje

Amund Aalstad skal fremme skogsbasert emballasje

blank


Amund Aalstad er engasjert av Emballasjeforeningen som ansvarlig for fokusområdet emballasje i Norge for Interregprosjektet The Bioeconomy Regions in Scandinavia.

blank

Han har mange års erfaring med bølgepappemballasje i Smurfit Kappa og kjenner også godt til brukernes ønsker som emballasjerådgiver for REMA 1000. Han innrømmer å være fersk i den nye jobben, men har en klar retning for sitt arbeid med prosjektet.

– The Bioeconomy Region startet i 2017 og har nå kommet til arbeidspakke 4, som handler om å bygge et større marked for å øke bærekraften hos små og mellomstore bedrifter.

Arbeidet er delt i tre fokusområder:

 • Bærekraftige materialer i bygg industrien
 • Fossilfrie materialer i emballasje
 • Strategi og innovasjoner fra skogen

  – Emballasjeforeningen har ansvaret for fokusområdet for emballasje, opplyser Amund Aalstad.

  -The Bioeconomy Regions in Scandinavia omfatter Innlandet og Viken fylker i Norge og Dalarna og Värmland i Sverige. I Sverige har Paper Province ansvaret for emballasje, mens Emballasjeforeningen har den tilsvarende rollen i Norge.

  Legger opp til seminarer

  Prosjektet løper frem til høsten 2022, og Emballasjeforeningen legger opp til flere seminarer der alle mulighetene med papirbasert emballasje belyses.
  I 2020 arrangerte Emballasjeforeningen et seminar i forbindelse med Holdbarmessen på Lillestrøm i mars og et innkjøperwebinar i september.

  Les intervju med Amund Aalstad