Formbar papiremballasje

BillerudKorsnäs lanserer gjenvinnbar Flow Wrap i papir med god barriere

blank

BillerudKorsnäs Recyclable Flow Wrap er basert på primærfiber, har gode barriereegenskaper og kan gjenvinnes som papir, ifølge produsenten. 


Flow Wrap er en type fleksibel emballasje som brukes til raskt bevegelige forbrukervarer. Plastfilm er standard råvare i dag, BillerudKorsnäs lanserer et alternativ.

Patentsøkt løsning

Den svenske produsenten har patentsøkt Recyclable Flow Wrap, som er verifisert av Syntegon Technology og testes i deres oppgraderingsmodul for horisontale maskiner av typen «Paper-ON-Form. Produktet oppfyller middels til høye barrierekrav til sjokolade- og bakeriprodukter.

– Vi er glade for å kunne lansere en papirbasert emballasjeløsning for Flow Wrap-applikasjoner. Produktet er gjenvinnbart, og merkevareeierne trenger verken å kompromisse med produktets holdbarhet eller produktiviteten sammenlignet med plastemballasje, sier Peter Åström, prosjektleder for Recyclable Flow Wrap.

Krever oppgraderingsmodul

Syntegons oppgraderingsmodul Paper-ON-Form kan installeres på eksisterende og nye horisontale flow-wrap-maskiner fra Syntegon Packaging Systems AG. Innsatsen er utviklet ved Syntgons utviklingssenter i Beringen, Sveits og består av en flow-wrap-enhet og et verktøy for kaldforsegling.

Oppgraderingsmodulen brukes allerede på eksisterende linjer hos internasjonale produsenter av emballasje for sjokolade.

– For å fremtidssikre flow wrap-løsninger, må vi ta et helhetsgrep, sier Christoph Langohr, prosjektleder i Sustainability Horizontal Packaging.

– Vår oppgraderingsmodul gjør det mulig for kundene å gå over til fiberemballasje på sine eksisterende horisontale flow-wrap-maskiner fra Syntegon Pacckaging Systems. De kan bruke emballasjepapir med kaldforselging uten hastighetsbegrensning sammenlignet med nåsituasjonen.

Med lanseringen av Recyclable Flow Wrap tilbyr Billerud Korsnäs en innovasjon basert på fornybare og biologisk nedbrytbart material.