Uncategorized

Britisk emballasje vant stort i europeisk kartongkonkurranse

blank


Emballasjeindustrien i Storbritannia viser vei ved å vinne alle de tre mest prestisjetunge kategoriene i European Carton Excellence Award.


Graphic Packaging International scoret hattrick ved å vinne tre priser: Save the Planet Award-Food & Drink,Virgin Fibre Category Award og en platina-pris.

Save the Planet Award
Den ettertraktede Save the Planet-prisen ble gitt til Graphic Packaging for emballasjeløsningen PaperSeal Map-Tray Burger Solution. Kartongen er levert av BillerudKorsnäs, og emballasjen sparer 80 prosent engangsplast sammenlignet med tradisjonelle map-skåler.


blank
Kartongen for hamburger vant «Save the Planet»- prisen.


Pris for jomfruelig fiber

blank

Prisen i Food & Drink, Virgin Fibre gikk til en emballasje for Mergulo Cashewnøtt Butter. Den er laget av resirkulert og bionedbrytbar kartong uten PE fra MM board & Paper. Konstruksjonen er laget i et stykke, noe som optimerer bruken av ark, reduserer svinn og leveres flat for å redusere CO2-utslipp under frakt.


Platina-prisen

blank

Platina-prisen ble vunnet for en tomatemballasje laget av kartong fra BIlerudKorsnäs. Emballasjen er fullt gjenvinnbar og forhindrer skade på tomatene og reduserer dermed matsvinn. Hullene i kartongen lar forbrukerne se produktene og samtidig små nok til å bevare emballasjens struktur.


Tom Garsed i Graphic Packaging International sier følgende:

-European Carton Excelence Award skuffer aldri, og i år var den bedre enn noensinne for oss. Vi er utrolig stolte av det harde arbeidet som våre team har lagt ned for å utvikle disse emballasjene som viser vei til fremtiden.

– Å vine Save the Planet Award er et høydepunkt for oss, da det reflekterer selskapets bærekraftsmål for bruk av karting.