Bransjenytt

Den nye VPK-fabrikken for bølgepapp er nå åpnet

blank

Over ett år etter at en av Europas mest moderne bølgepappfabrikker ble startet opp kunne endelig den offisielle åpningen av bygget arrangeres.

blank
Patrick Leclercq, Managing Director Norway/Nordic, VPK.

Med statsråd, lokalpolitikere, den belgiske ambassadøren til Norge, ansatte fra ledelsen i Belgia og cirka 100 inviterte gjester til stede kunne VPK endelig foreta den offisielle åpningen av en av Europas mest moderne og høyteknologiske bølgepappfabrikker.

Gratulasjoner fra regjeringen

Patrick Leclercq, Managing Director Norway/Group Managing Director Nordic, ønsket velkommen, mens kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) var først i rekken av gratulanter.

– Regjeringen har besluttet å investere i fabrikken. Med en strategi om en renere fremtid, håper vi at investeringen også vil styrke forholdet til Belgia, sa han.

En av 34 VPK-fabrikker i Europa

blank

Den nye fabrikken i Halden er en av 34 VPK-eide fabrikker i Europa, og med en prislapp på over en milliard kroner er dette en av de største investeringene i Halden-regionen og den største eierne av det belgiske konsernet har gjort.

Nyeste tilgjengelige teknologi

Fabrikken er bygget med den nyeste tilgjengelige teknologien og er designet for å være CO2-nøytral ved blant annet å benytte biogass og naturgass til dampproduksjon og oppvarming.

Maskinene i fabrikken er basert på Industry 4.0-prinsippet, slik at alt utstyr i fabrikken kommuniserer med hverandre. Fabrikken er helautomatisert og CO2-optimert for lavest mulig miljøbelastning.

Feirer milepælen

blank
Tommy Prøitz, VPK.

– Det er ingen selvfølge at det investeres som dette i det norske markedet. I dag føler vi oss ekstra stolte av å være en del av dette eventyret. Med den nye fabrikken bygger vi videre på en sterk markedsposisjon gjennom en moderne og fremtidsrettet produksjon av bølgepappemballasje.

– Det er kanskje ikke typisk norsk å si dette; Men vi har nok Europas mest effektive fabrikk for produksjon av bølgepappemballasje, sier Tommy Prøitz, VPK, til Emballasjeforeningen.

VPK Packaging i Norden er et joint venture mellom VPK Group og Klingele Paper and Packaging Group.