Bølgepapp

ECOGRIP er et fiberbasert alternativ til krympeplast

blank


VPK Group lanserer et bølgepappbasert alternativ til krympeplast for multipacks av forskjellige typer flasker. ECOGRIP er deres svar på etterspørselen.

ECOGRIP er laget av 100 prosent gjenvinnbar bølgepapp og lanseres som et bærekraftig alternativ til engangsplast og en komplett løsning for multipacks for flasker.

Forskning viser at handelen og forbruker ønsker mer bærekraftig emballasje når de gjør sine kjøpsbeslutninger. Direktivet for engangsplast (SUP) som trådte i kraft 3. juli 2019 har dessuten som mål å redusere påvirkningen fra visse plastprodukter på miljøet.

Ønsker bærekraftig emballasje

Dette har fått store merkevarebedrifter og produsenter til å revurdere sin emballasjestrategi og søke alternativer.
ECOGRIP er designet for å erstatte engangs krympeplast for plastflasker mellom 330 ml til 1,5 liter. Den er samtidig en gjenvinnbar og bionedbrytbar bølgepappløsning for multipacks og kan tilpasses til mange forskjellige typer flasker.

Uavhengig av diameter kan den gi merkevarer, handel og forbrukere en bærekraftig løsning for fire, seks eller åtte flasker. Ergonomisk design gjør den lett å transportere, håndtere og lagre. Bølgepappen kan kundetilpasses forskjellige trykkteknologier for maksimal branding og hylleeffekt.

blank
Armin Höttges, adm. dir. i Blue Box Partners

– Alle aktører er nå opptatt av bærekraft, sier Armin Höttges, administrerende direktør i Blue Box Partners, som VPK er en av grunnleggerne av.

Selv om vi nå ser forbedring av gjenvinningsratene for mange emballasjeprodukter, faller sekundær emballasje som krympeplast inn i kategorien for engangsplast. Den kan skape problemer dersom den ikke samles inn på en skikkelig måte, fortsetter Höttges.

Dette har ført til et betydelig press fra myndigheter, miljøgrupper og forbrukere, som alle ønsker mer bærekraftig emballasje. Lanseringen av ECOGROP er en løsning for merkevarer som vil ha en effektiv og alternativ emballasjeløsning.

Tilbyr ekspertise og lokale løsninger

Sammen med de andre medlemmene i Blue Box Partners – Klingele Paper and Packaging Group, Hinojosa og Cart-One – tilbyr VPK Group ekspertise og lokale løsninger rundt om i Europa.

I VPK Group inngår VPK Packaging, der tidligere Peterson er med, og Corex.