Bølgepapp

FEFCO: Det produseres nok bølgepapp under krisen

blank

Bølgepappindustrien produserer nok transportemballasje for de essensielle sektorene under krisen, som medisiner, mat og drikke og medisinsk utstyr, melder FEFCO.

De fleste bølgepappfabrikkene i Europa jobber i høygir for å sikre leveransene av bølgepapp til disse essensielle sektorene. Nesten alle fabrikkene er i full drift, og hittil har ikke transporten av råvarer vært noe stort problem.

– Industrien ber regjeringer om å holde grensene åpne og gjøre det lett for lastbiler å passere, da slike transporter er viktige for legemiddel- og næringsmiddelsektorene, sier generalsekretær Anglika Christ i FEFCO.

EU-kommisjonen har utgitt retningslinjer for effektiv grensehåndtering, slik at man beskytter helsen samtidig som man bevarer integriteten i det indre markedet for å forhindre knapphet på medisiner og mat.

Ved å følge anbefalingene fra WHO og andre institusjoner, kan fabrikkene minimere risikoene for nedstenging på grunn av Korona. FEFCO er glade for innsatsen hos alle som jobber i bølgepappindustrien.