Drikkekartong, kartong

Kartongprodusenten Elopak søker notering på Oslo børs

blank

Elopak søker notering på Oslo Børs etter 64 år som en ledende produsent av emballasje og tappeutstyr for flytende næringsmidler.

– Notering på børsen vil sikre tilgang på kapitalmarkeder som kan støtte selskapets ambisjoner om innovasjon og vekst. Målet er å bli notert i juni 2022, skriver Elopak i en pressemelding.

Økt tilgang på kapital

Elopak er av en de ledende aktørene når det gjelder utvikling og produksjon av kartongemballasje og tappemaskiner for flytende næringsmidler.

Selskapet selger 14 milliarder kartonger årlig i mer enn 70 markeder verden over. Notering på børsen gir Elopak tilgang på nok kapital til å ekspandere i nye markeder og å investere i nye produkter og teknologi, samt mulige oppkjøp.

Økt etterspørsel etter kartong

Økt etterspørsel etter bærekraftige produkter og overgang til lavkarbon sirkulærøkonomi. Dette er viktige drivere for selskapets planer.

blank
Thomas Körmendi, CEO i Elopak

– Elopaks visjon er å bli valgt av folket og pakket av naturen. Vi investerer kontinuerlig i innovasjoner og markedsledende teknologi for å utvikle høykvalitets emballasjeløsninger som er enkle i bruk for forbrukerne og sikrer produktsikkerheten, sier Thomas Körmendi, CEO i Elopak.

Godt posisjonert

Bygget på erfaringer fra mer enn 60 år er Pure-Pak-kartongene godt posisjonert for å støtte overgangen til lavkarbon sirkulær økonomi og møte økende etterspørsel etter bærekraftige alternativer til plastflasker.

Om noteringen på Oslo Børs har han følgende kommentar:

– Ferd akter fortsatt å være en aktiv og engasjert aksjeeier også etter noteringen. Ved å bli et offentlig selskap får vi større fleksibilitet til å utvikle oss videre.

– Vi ser frem til å utforske disse mulighetene sammen med våre nye aksjeeiere.

Positiv utvikling

Elopak omsatte i 2020 for 909 millioner euro, med en EBITDA på 13,5 prosent. Selskapet har klart seg bra gjennom Covid-19-pandemien. Den positive utviklingen har fortsatt i 2021 med en justert EBITDA-margin på 14,5 prosent, sammenlignet med 12,3 prosent for samme periode i 2020.