Bransjenytt

Fiberbaserte løsninger stjal rampelyset under årets Scanstar-konkurranse

blank

Hver og en av årets 17 Scanstar-priser er fiberbaserte løsninger. Tre av dem ble sendt inn av Fiberfokus-medlemmer.

I alt var 29 emballasjer meldt på til konkurransen, og de representerte et bredt spekter av emballasjeindustrien: Logistikkløsninger, mat- og drikkeemballasje, gaveemballasje og displayer fra både små og store bedrifter. Alle de innsendte emballasjene hadde høy kvalitet, og jurymedlemmene fikk en vanskelig jobb med å plukke ut vinnerne.

Fem norske Scanstars

I fjor ble det valgt ut 14 vinnere av totalt 32 innsendte emballasjer, og det viser at kvaliteten på bidragene var ekstra høy i år. Det var flest påmeldte bidrag og vinnere fra Finland og Sverige, mens Danmark ble uten vinnere i år. Det ble påmeldt seks emballasjer fra Norge, og fem av dem fikk prisen. Det vitner også om høy kvalitet, selv om vi gjerne skulle sett enda flere deltakere fra Norge.

Vi gratulerer Raja (2 scanstars) og Fiberfokus-medlemmene Ranheim Paper & Board, VPK og Glomma Papp med prisene! Prisutdelingen for Scanstar skjer i år på Emballasjedagene 10. november, og alle vinnerne blir invitert dit.

Nordisk konkurranse med «billett» til WorldStar

Scanstar er en nordisk emballasjekonkurranse som gir vinnerne rett til å delta videre i WorldStar. Alle typer emballasje i alle slags materialer kan delta, og regelverket er såpass romslig at også emballasje produsert utenfor Norden kan delta, så lenge den er bestilt av en nordisk bedrift.

Vi ønsker årets ScanStar lykke til i den verdensomspennende konkurransen som arrangeres a WPO, World Packaging Organisation.

Både i år og i fjor har rundt 30 emballasjer deltatt i Scanstar. Dette er et høyt antall bidrag men, en det var nok større variasjon i representerte emballasjematerialer for noen få år tilbake.

Scanstar-konkurransen arrangeres i regi  av SPA, Scandinavian  Packaging Association og arrangeres på rundgang i de nordiske emballasjeforeningene. I år var det Emballasjeforeningens tur.

blank

Juryen besto av Antro Säliä, SPA observer, Lars Lavrsen, Toms Gruppen (Danmark), Ole Anton Bakke, Jotun (Norge), Lars Windeman, Pacudo (Sverige), og Oona Casalegno, Senior Lecturer in LAB University of Applied Sciences (Finland) Per Øyvind Nordberg, Emballasjeforeningen, ledet møtet.

I løpet av den kommende tiden vil det bli publisert intervjuer med Scanstar-vinnerne fra Fiberfokus. Følg med!

Se alle vinnerne og juryens kommentarer her.