kartong

100 prosent gjenvinnbare lokk til take away-kopper

blank

Finsk samarbeid står bak 100 prosent gjenvinnbare lokk til take away-kopper
Et langsiktig samarbeid mellom Paper Lid Company og Metsä Board har ført til utviklingen av 100 prosent gjenvinnbare lokklaget av kartong til take away-kopper.
Lokket produseres av gjenvinnbar kartong med dispersjonsbarriere og passer til bruk på varme og kalde drikker. En ny teknologi utviklet av The Paper Lid Company gjør det mulig å forme materialet til ønsket utseende. Lokket klikker presist på plass og har sammenlignbar funksjon med plastlokk.

-Å redusere volumet av plastemballasje er viktig, og sammen med våre partnere utvikler og tester vi kontinuerlig nye, innovative løsninger basert på sirkulære tanker, sier Illka Harju, Packaging Services Director EMEA och APAC hos Metsä Board.

Lokket av kartong er et bra eksempel på nettopp en slik løsning.
Matti Salonoja, gründer av The Paper Lid Company, forteller også om samarbeidet:

vi har i løpet av fire år arbeidet med å utvikle et 100 prosent gjenvinnbart lokk av kartong, og takket være uvurderlig støtte fra Metsä Board har vi kunnet skape en funksjonell løsning.
Interessen for den nye løsningen er stor, og selskapets produksjonsenhet i Masku i sørvestre Finland kan begynne storskala produksjon.

-Kartong produsert av ferskfiber er en naturlig bærekraftig råvare. Ved å kombinere vår ekspertise med Metsä Boards har vi utviklet en løsning med fantastisk ptensial for å endre marekedet for take away-kopper, sier Salonoja, som er svært spent på lanseringen.
CO2-fotavtrykket av et kartonglokk er under halvparten av et tilsvarende plastlokk og er fullt gjenvinnbart, ifølge Metsä Board.