Formbar papiremballasje, Massivpapp, Uncategorized

Glomma Papp og Orkla vant WorldStar med fiberemballasje

blank

WPO har offentliggjort vinnerne av WorldStar 2020, der Glomma Papp og Orkla Home & Personal Care (Lilleborg AS) var de norske prisvinnerne.

Glomma Papp vant pris med østersemballasjen «Drainproof Wild Oyster Box», som har hjørner som ikke lekker vann. Esken er forhåndslimt for bruk i en fiksert arbeidsstasjon. Den er også optimert for palletering og er laget av 1,3 mm massivpapp med PE-lag. Plastbelegget utgjør 2,67 prosent av materialer og er dermed godt under EUs anbefalt maksmengde på 5 prosent.

blank
Glomma Papp fikk pris for Oyster Box i massivpapp, som har tette hjørner og har tynt lag med PE

Orkla Home & Personal Care vant WorldStar med sin emballasje for tannbørster som er laget i støpt resirkulert fiber og erstatter den tidligere plastemballasjen.

Det er modig å gå vekk fra transparent emballasje, selv om produktetiketten har bilde av tannbørsten i reell størrelse. Emballasjen er godt tilpasset tannbørsten, som er laget av resirkulert plast.

For å kunne delta i WorldStar må deltakerne ha vunnet pris i en lokal konkurranse. I Norden er det vinnere av ScanStar-prisen, arrangert av Scandinavian Packaging Association (SPA) som gis rett til å delta i den verdensomspennende konkurransen.

blank
Resirkulert fiber erstatter plastemballasje for Jordan GreenClean tannbørster, som er laget av resirkulert plast.

For Danmark vant DS Smith Packaging Denmark med en fiberbasert netthandelsemballasje. For Finland vant Paptic og Stora Enso hver sin WorldStar for henholdsvis netthandelsemballasje og emballasje for trepellets.

Sverige ble tildelt fire WorldStars. aPak AB/Mondi Ansbach vant to av dem, med en transportemballasje for store bildeler Volvo og Brightbox, en eske til frontlykter til Volvo. Smurfit Kappa Sverige vant med  en bølgepappeske for netthandel av blomster,  mens DS Smith Packaging vant for sin kiste laget av bølgepapp