Uncategorized

Kun fiberemballasje deltok i årets Scanstar

blank


32 emballasjer var påmeldt årets ScanStar-konkurranse, og samtlige var laget av fibermaterialer, og mange er ment å skulle erstatte plastemballasje.

Dette er både en god og dårlig nyhet, da juryen etterlyser dokumentasjon på at fiberemballasjen faktisk har bedre miljøprofil enn den plastemballasjen den skal erstatte.

Juryen hadde følgende kommentar:

«Mange av de påmeldte emballasjene spilte på miljøhensyn, men manglet faktabasert dokumentasjon, noe juryen savnet. I tidens ånd var mange av bidragene laget som erstatninger for plast, men bransjefolk vet at å endre material ikke alltid reduserer miljøpåvirkningen».

«Juryen presiserer at også andre materialer spiller en viktig rolle i emballasjeverdenen og oppfordrer produsenter, designere og brukere av glass-, metall- og plastemballasje til å delta i konkurransen de kommende årene».


14 verdige vinnere ble kåret

Ifølge juryen var likevel det høyt nivå på årets konkurranse, og spesielt blant transportemballasjene var det mange innovasjoner som forbedrer både produktbeskyttelsen og brukeropplevelsen.
I nesten alle de deltakende emballasjene var det disse kriteriene, sammen med miljøaspektet, som var inspirasjonen for designen.
Juryen oppfordrer derfor deltakerne, også de som ikke vant priser i år, til å være stolte over den emballasjen de har utviklet.

Se alle ScanStar-vinnerne