Bølgepapp

Leverandør av matkasser går over til resirkulerbar emballasje i bølgepapp

blank


Den ledende leverandøren av matkasser i Storbritannia, Mindful Chef, gjør emballasjen mer bærekraftig.

Mindful Chef opplevde en enorm økning i etterspørselen etter matkassene sine under pandemien. Selskapet, som har vært klimanøytralt siden 2020, har som mål å gjøre alle deler av virksomheten så bærekraftige som mulig.

Emballasjen de brukte tidligere, bestod av isolasjonsposer kombinert med ispakker. De holdt innholdet kaldt, men de var vanskelige å resirkulere.

Eksperter hos Smurfit Kappa’s Experience Centre i Yate fant et 100 prosent resirkulerbart alternativ som er bedre for miljøet, og som samtidig sørger for at de nødvendige temperaturene opprettholdes over lengre tid.

Isolasjonspakker i bølgepapp

Den nye løsningen består av isolasjonspakker av bølgepapp. De har 30 prosent mindre karbonavtrykk enn isolasjonen som ble brukt tidligere, og de har en tettsittende og todelt teleskopdesign.

Den nye emballasjeløsningen ble grundig testet ved Smurfit Kappas ISTA-sertifiserte (International Safe Transit Association) testlaboratorium i Northampton for å sikre at den oppfyller kravene for transport av fersk mat. Under testing viste den nye emballasjeløsningen at den holdt ingrediensene under 8 °C i mer enn 30 timer i romtemperatur.

Eddie Fellows, CEO for Smurfit Kappa UK & Ireland, sier følgende om samarbeidet:

-Vi er svært glade for at vi fikk muligheten til å samarbeide med Mindful Chef om dette spennende prosjektet, som førte til bedre beskyttelse av produktene og en iøynefallende emballasjeløsning som er bedre for miljøet.

Det er mange kunder som er på utkikk etter skreddersydde løsninger for netthandel for å oppfylle den økende etterspørselen etter bærekraftig emballasje.

-Teamene ved vårt Experience Centre og ISTA-laboratorium utviklet noe helt unikt for Mindful Chef for å oppfylle de strengeste standardene for samfunnsmessige og miljømessige egenskaper, samtidig som merkevaren styrkes.

David Waller, innkjøpsansvarlig hos Mindful Chef, legger til:Ved å samarbeide tett med Smurfit Kappa har vi oppnådd målet vårt om å bli enda mer bærekraftige.

-De nye isolasjonspakkene er perfekte for å holde maten fersk under transport. Det bidrar til å sikre at vi oppfyller kundenes forventninger, noe som igjen sikrer at de får en god opplevelse når de mottar bestillingene sine.

Les mer om Smurfit Kappa og deres løsninger.