Bransjenytt

Metsä Board nok en gang blant de beste i EcoVadis-rangeringen

blank

Metsä Board, en ledende europeisk produsent av premium ferskfiberkartong og en del av Metsä Group, har nok en gang fått platina-rangering i EcoVadis.

Rangeringen er gitt for selskapets bærekraftighet og sosiale ansvar. Etter å ha forbedret antall poeng til rekordnivået 87/100 er Metsä Board blant de 1 prosent beste selskapene som produserer papir til bølgepapp og kartong og bedømmes.

EcoVadis vurdering av selskaper omfatter fire områder. Metsä Board var blant de 1 prosent beste på miljø, arbeidsvilkår og menneskerettigheter, samt bærekraftig virksomhet. De var i tillegg blant de syv prosent beste på etikk.

På miljøparameteret fikk Metsä Board for første gang 100 av 100 mulige poeng.

– I Metsä Board er bærekraft en integrert del av vår strategi og daglige virksomhet, nå og i fremtiden, sier konsernsjef Mika Juokio i Metsä Board.

– Å nå hele 100 poeng innenfor miljø, og lederstatus i vurderingen av CO2-håndtering, bekrefter vår reise mot fossilfri produksjon og produkter i slutten av 2030.

EcoVadis driver en plattform som lar bedrifter bedømme sine leverandørers miljømessige og sosiale prestasjoner på global basis.

Metoden og kriteriene som brukes er i linje med internasjonale standarder for Corporate Social Responsibility (CSR), inklusive Global Reporting Intiative (Initiative (GRI), UN Global Compact og ISO 26000).