kartong

Moltzau trodde det var slutt, men alt snudde

blank

– Vi hadde krisemøte på andre dagen og trodde vi måtte stenge dørene. Men plutselig tikket det inn meldinger fra våre største kunder.

Christin Faukland-Martinsen er key account manager i Moltzau Packaging, der hun også er medeier sammen med mannen Lars Christian Faukland-Martinsen og pappa Eirik Faukland. De trodde i forrige uke at koronakrisen betydde slutten for familiebedriften.

blank
Skjermdump fra DNTV, der Christin forklarer at de trodde de måtte lukke dørene til livsverket.
Trodde livsverket var ferdig

– Vi satt i krisemøte på andre dagen og trodde vi måtte stenge dørene og at livsverket og drømmen vår var ferdig, sier Christin i TV-intervjuet.

Men så tikket det inn henvendelser fra bedrifter som trengte emballasje med kort leveringstid. Årsaken var at butikkene begynte å tømmes og trengte dermed raskt påfyll av varer.

– Produsentene sitter med varer med kort holdbarhet, og disse må raskt ut. Vi klarte å snu oss fort i uken som gikk og kommer til å fortsette.

– Vi har derfor økt antall timer i døgnet og forskyver skiftene. Vi har færre på hvert skift enn vi hadde før på grunn av sikkerheten for de ansatte. Vi jobber også lørdager og søndager, og har endret lunsjbordene slik det nå sitter to ved hvert bord, mot tidligere seks.

Etterspør emballasje som ivaretar innholdet
blank
Den nye fabrikken på Skedsmokorset ble tatt i bruk i 2019.

Hun forteller at kundene nå etterspør emballasje i sin opprinnelig form.

– Kundene vil ha emballasje som kan ivareta produktet inni og gi sikkerhet for forbrukerne. Det man kjøper i butikken skal være trygt å ta med seg hjem.

Christin forteller at de kanskje må omrokere hvilke jobber de skal prioritere for markedets beste. Det gjelder å finne gode løsninger for kjøtt, fisk, frukt og grønt.

– Vi har materialer på lager og jobber med å finne nye løsninger. Kanskje skal vi nå legge lokk på emballasjer som tidligere har vært åpne. Vi har vært vant til design for recycling i mange år, men nå er det design for sikkerhet som gjelder, tenker jeg.

Positive reaksjoner

Christin Faukland-Martinsen forteller at hun har fått mange positive reaksjoner på TV-intervjuet som DNTV laget.
– Det kan være fint å høre om noe annet enn permitteringer og konkurser om dagen, kommenterer hun.

Moltzau Packaging AS leverer emballasje i kartong som kan utstyres med barrieresjikt slik at den er godkjent for matkontakt.

Se TV-intervjuet med DN