Uncategorized

Prisvinnende papirposer med biobasert coating

blank


I samarbeid med matemballasjespesialisten SILBO har Mondi utviklet en innovativ papirsekk med biobasert coating til poteter for Meade Farm Group.


Mondi, en globalt ledende produsent av emballasje og papir, har sammen med den polske produsenten SILBO, som lager komposterbar emballasje, utviklet en papirbasert emballasje me høy styrke for Mead Farm Group som leverer poteter fra irske gårder.

De innovative posene er laget av fornybare ressurser og erstatter vanskelig gjenvinnbare poser i plast og papir. Den biobaserte coatingen er sertifisert som komposterbar.

Posene er utviklet i tett samarbeid mellom Mondi og SILBO over to år. Den FSC-sertifiserte posen er laget av et spesiallaget kraftpapir som gir høy styrke under håndtering og samtidig har barrierebeskyttelse som holder produktene ferske.

Nettingvindu lar potetene puste

Den nye posen har et vindu som er dekket av en stivelsesbasert netting og er trykket med vannbaserte trykkfarger. Mondis biobaserte Sustainex coating gjør at posene kan varmforsegles og beskytter papiret mot fuktighet.


Den slitesterke sekken er FSC-sertifisert og er laget av Mondis kraftpapir, netting laget av stivelse fra mais, Mondis nedbrytbare Sustainex coating og vannbaserte trykkfarger.

Posene må tåle veldig høy vekt og samtidig være en løsning som er snillere mot planeten, sier Jan Murzyn, Extrusion Solutions & Speciality Kraft Paper Sales Manager for Mondi Polen.

– Verdens første

Marcin Spiewok, SILBO Business Development Manager, forklarer:

– Den hybride løsningen kombinerer kraftpapirets utmerkede styrke med de skreddersydde barriereegenskapene og muligheten for varmforsegling.

– Vi har skapt verdens første komposterbare papirpose med nettingvindu som kan form-fill-seal-pakkes som en sterk, holdbar, pustende og økovennlig emballasje for Meade.