Uncategorized

Ny emballasje-trio som erstatter engangsplast på drikkevarer

blank

Smurfit Kappa lanserer en portefølje med emballasje i bølgepapp for sampakking av drikkevarer på boks og flasker. Løsningen erstatter engangsplast.

Smurfit Kappas GreenClip-produkt er et alternativ til plastringene som vanligvis brukes til å separere en 6-pakning med bokser. Etter å ha sett opprørende bilder av havdyr som er innfiltrert i plastringer, er mange drikkevareprodusenter opptatt av å bytte til et annet materiale.

GreenClip

GreenClip er en bølgepappløsning for sampakking av bokser. Den gjør det også lettere å ta ut enkeltbokser fra 6-pakninger.
Smurfit Kappa har også utviklet TopClip for å erstatte strekkfilmen som brukes for å pakke og selge bokser i en forbrukerpakning. TopClip dekker hele oversiden på boksene, noe som beskytter dem for forurensning og gir utmerkede muligheter for branding.

blank
TopClip

TopClip er helt plastfri og 100 prosent fornybar, gjenvinnbar og biologisk nedbrytbar. CO2-avtrykket er 30 prosent lavere enn for tilsvarende plastløsninger. Dessuten går det mindre materialer for å produsere produktet, som ikke trenger ikke lim. Løsningen har to stansede hull som gjør at den er enkel å håndtere i butikken og har fått bra tilbakemeldinger i forbrukertester. Smurfit Kappa jobber nå med flere store automasjonsleverandører for å utvikle nøkkelferdige løsninger til interesserte kunder.

Nor-Grip

Det siste produktet i trioen er Nor-Grip, som selskapet lanserte tidligere i år. Dette er også en bølgepappløsning som samler flasker i forbrukerenheter og eliminerer behovet for krympefilm.
Alle de tre produktene ble vist på den første Better Planet Packaging-dagen som ble arrangert 21. november på Smurfit Kappas Experience Centres i 20 land.

blank