Uncategorized

Pakker luksuspoteter i fiberbasert emballasje

blank


Finske Tuorekartano OY introduserer spesialpoteter i gjenvinnbar kartong som en alternativ emballasje med mindre plast for emballering av poteter.
La Ratte er potet med høy kvalitet fra Tyuorekartano OY, og den skal pakkes i en emballasje som er gjenvinnbar og biologisk nedbrytbar.
Emballasjen er tilvirket av lett kartong og produseres av Metsä Board, som er en del av Metsä Group. Kartongen skal være ideell for å beskytte potetene fra skader og sollys og dermed redusere matsvinn.

-Tuorekartano er en bedrift som engasjerer seg i Agenda 2030 og Commitment 2050 og har satt tydelige bærekraftmål, sier Kari Kastari, administrerende direktør i Tuorekartano.

Plastfri emballasje som La Ratte-kartongene er en del av disse målene. Vi har allerede redusert plastmengden i våre emballasjematerialer med 25 prosent.
Emballasjen er tilvirket av MetsäBoard Prime FBB EB-kartong som er laget av jomfruelig fiber og egner seg for direktekontakt med næringsmidler. Kartongens dispersjonsbelegg beskytter mot fukt og fett, og emballasjen kan enkelt gjenvinnes, også ved hjemmekompostering.

-Miljøspørsmål er viktige for oss, og derfor forbedrer vi hele til vår virksomhet og våre produksjonsprosesser for å gjøre dem mer miljøvennlige, sier Kalle Hurtila, produksjonssjef på Hurtti-Paino OY, produsent av La Ratte-emballasjen.

-Det er derfor viktig at de materialene vi bruker oppfyller vår krav når det gjelder miljø og utmerket trykkbarhet.