Blogg, Bransjenytt, Bærekraft, Uncategorized

Papp kan også gjenbrukes

blank

Tommy Prøitz, salgsdirektør VPK Packaging Nordic.

Flere enn meg husker nok at oppbevaringskasser var noe som ble hentet i butikken. Brukte «banankasser» som var perfekt til oppbevaring og flytting. Hva skjedde med denne praksisen? Er nye kasser for lett tilgjengelig, er ikke dette forenlig med effektiv butikkdrift, eller har vi bare blitt for slappe?

100 % av all brukt papp som samles inn blir til nye pappesker, men hadde det ikke vært en bonus for deg og miljøet hvis pappesken først kunne blitt brukt flere ganger?

Papp er et varig og fleksibelt materiale som egner seg godt til gjenbruk, men har dette fokuset ramlet ut av arbeidet med løsninger for en mer bærekraftig utvikling? For å spare penger, energi og naturressurser finnes det ikke en mer bærekraftig tilnærming enn gjenbruk.

Det er derfor forfriskende og inspirerende med aktører som baner vei for gjenbruk av papp. Wanda tilbyr lager på døra gjennom å hente smått og stort til oppbevaring. I samarbeid med Oda, som leverer dagligvarer på døren i pappesker, tilbyr Wanda å ta de samme eskene i retur for en bonusrunde i kretsløpet.

Fornybart, resirkulert, optimalisert og GJENBRUKT. Bedre blir det vel ikke.