Bølgepapp

Peterson har skiftet navn til VPK Packaging og fått ny logo

blank

1 oktober, 2020

Fra 1. oktober 2020 skal alle VPKs bølgepappemballasjedivisjoner operere under ett varemerke, nemlig VPK Packaging.

Navnet VPK Packaging erstatter tidligere navn som Ondylus, Rigid og Peterson i henholdsvis Frankrike, Storbritannia, Irland og de nordiske landene. Alle divisjonene samles under samme logo og visuelle identitet, som symboliserer den overliggende visjonen: Fremtiden skal fortsatt fostre miljøansvar og lokal kontakt med kundene.

Nye mål om vekst internasjonalt
blank
Slik er den nye logoen for VPK

– De siste syv årene har VPKs internasjonale vekst vært spesielt sterk, skrive selskapet i en pressemelding.

– Nylige oppkjøp, som Peterson i Skandinavia, en fusjon med Klingele Paper and Packaging Group, rør- og kjerneprodusenten Corenso og ekspansjon øst og vest i Europa, har doblet den konsoliderte omsetningen.

Den internasjonale veksten skal nå reflekteres via et VPK-varemerke som erstatter Ondulys, Rigid og Peterson i henholdsvis Frankrike, Storbritannia, Irland, Norge, Sverige og Danmark. Det enhetlige varemerket vil øke søkelyset på det voksende segmentet hos internasjonale kunder.

– Vårt mål er å ta den bærekraftige veksten til et nytt nivå, både økologisk og økonomisk, sier CEO Pierre Macharis.

– Vi tenker og agerer internasjonalt, uten å miste kontakten med lokale kunder og deres produkter. Å sette bærekraftig og fullt gjenvinnbar emballasje på et marked med sirkulærøkonomisk modell vil fortsatt være vår kjernevirksomhet.

– Vi er tro mot vår DNA, men har et klarere søkelys på internasjonal vekst.

blank
Tommy Prøitz og Dan Johannessen i lokalene i Sarpsborg, der de første gang fortalte om byggeplanene,. Nå heter bedriften VPK
Felles drivere for økt gjennomsiktighet

Sammen med den nye merkevarestrategien lanserer VPK en ny logo og visuell identitet. Den er inspirert av selskapets miljøansvar for å videreutvikle sirkulær økonomi og gruppens fire fellesverdier: Ownership, trust, care og beyond.

– Det sentrale varemerket viser vår visjon om bærekraftig drift og vekst, støttet av internasjonale forbindelser og større vekt på innovasjon i vårt nettverk, sier COO av bølgepappdivisjonen, Wim Messiaen.

– Vårt sentrale varemerke gjør det lettere for ansatte og kunder å identifisere seg med organisasjonen og våre verdier.

Om VPK Group

VPK produserer resirkulert papir, bølgepappemballasje, massivpappemballasje, kjerne og rør. Den internasjonale emballasjegruppen jobber innenfor en modell for sirkulær økonomi.

  • Antall ansatte: 6.200
  • Antall land: 20
  • Omsetning: 1,5 milliarder euro