Bølgepapp, Uncategorized

Smarte og bærekraftige løsninger på teknisk FEFCO-seminar

blank


816 representanter fra bølgepappindustrien og maskinprodusenter deltok på teknisk seminar i FEFCO i Bella Centre i København 20.-22. oktober (bilde FEFCO).

Industriens nyeste innovasjoner og ideer ble debattert, og det ble satt søkelys på bransjens tiltak for å tilnærme seg målene i Green Deal, herunder digital transformasjon, bærekraftig utvikling og klimanøytralitet.

De nyeste digital trykksystemene og andre smarte teknologier ble vist på arrangementet som hadde temaet «Towards intelligent manufacturing – the digitalisation of the corrugated industry».

Foredrag og utstilling

Programmet tiltrakk seg stor oppmerksomhet med 22 foredragsholdere, 62 separate spotlight-sesjoner og paneldebatt med høytstående representanter fra industrien.
På utstillingsområdet var det 117 stands med 80 utstillere fra 30 land, som viste produkter og tjenester.
FEFCO samlet innkjøpere og leverandører fra Europa og andre verdensdeler for å diskutere innovasjoner, bransjetrender og hvordan bølgepappsektoren kan tilpasse seg EUs overhaling av bærekraftreguleringen.
De presenterte ideer og løsninger for mer effektiv og bærekraft produksjon av esker med lavere CO2-fotavtrykk.

Bølgepapp ble lansert i 1896

blank
Fady Gemaeyel, President i FEFCO

FEFCO-president Fady Gemayel sa i sin åpningstale at bølgepapp, som først ble lansert i 1896, fortsatt viser seg som en uerstattelig emballasjeløsning.Vi er sosialt ansvarlige og en del av den sirkulære økonomien: Vi resirkulerer og gjenbruker fibrene, sa han.

Og vi har vist gjennom pandemien at hvor essensiell bølgepapp er. Vi representerer en reell verdi for samfunnet. Bølgepappindustrien er ikke tilbakelent, men forbereder seg proaktivt. Etter hvert som Industry 4.0 brer seg ut, vil vi vise vei.
Deltakerne diskuterte hvordan fabrikkene kan ta i bruk integrert planlegging, bygge automatiserte lagringssystemer som kontrollerer temperatur og fuktighet og bruke prediktivt vedlikehold til å løse problemer før de oppstår.
Andre temaer handlet om når man bør skifte til digitaltrykk og forståelse av digitale data for å forbedre arbeidsflyten.

Bransjen er fortsatt innovativ og tilpasningsdyktig

blank
Eleni Despotou er generaksekretær i FEFCO.

FEFCOs nye Generaldirektør Eleni Despotou sa at arrangementet viste hvordan bølgepappsektoren fortsatt er innovativ og tilpasser seg utfordringer. Til tross for pandemien viste det store oppmøtet i København at bransjen er motstandsdyktig.

– Vår verden endrer seg raskere enn noen gang før, men vi skal vise av våre smarte og bærekraftige pappemballasjeløsninger er tilpasningsdyktig, sa hun.

-Europeisk emballasjeindustri er meget kompleks og tilpasser seg nye miljøkrav, global konkurranse, intelligent emballasje og høyteknologiske faktorer. Men sektoren tenker stort, tenker grønt, tenker smart og tenker bærekraftig.

FEFCO er en europeisk forening for bølgepapp-produsenter og har hovedkontor i Brussel. Foreningen har 17 organisasjonsmedlemmer. Den europeiske bølgepappindustrien produserer cirka 50 milliarder kvadratmeter papp årlig, noe som er nok til å dekke Danmark.

FEFCO omfatter 373 selskaper og 646 fabrikker. I perioden fra 1996 til 2018 har vekten per bølgepappeske blitt redusert med 9 prosent.