Barriere, Uncategorized

SMurfit Kappa utvikler ny løsning for hurtigmat

blank


Den innovative og bærekraftige løsningen er utviklet av Smurfit Kappa i sortimentet for Better Planet Packaging.

Løsningen «Twin Kraft Grease Guard NB12» er utviklet i nært samarbeid med den uavhengige emballasjekonsulenten Juozas Baranuskas for den litauiske hurtigmatrestauranten Fresh Post. Den inngår i Better Planet Packaging-sortimentet for bærekraftige alternativer til engangsløsninger av plast.

Den nye esken til Fresh Post er laget av Twin Kraft Solid Board som er et papirbasert monomaterial spesialutviklet for næringsmidler. Ved å integrere MB-teknologien kan det gjenvinnbare materialet absorbere mineraloljer og beskytte maten, samtidig som aroma og smak bevares.

Emballasjen er 100 prosent FSC-sertifisert og reduserer forbruket av strøm og vann sammenlignet med den tidligere løsningen. Dessuten vises emballasjens livssyklus på nettsiden til Fresh Post, herunder materialets opprinnelse, leverandørkjede og hvordan emballasjen samles inn og gjenvinnes til nytt material.
Arco Berkenbosch, VP of innovation and Development i Smurfit Kappa, sier i en kommentar til samarbeidet:

-Vi samarbeider med kunder i alle størrelser for å hjelpe dem å realisere sine bærekraftsmål og presentere produktene deres på den beste og mest bærekraftige måten.

-Vi er svært glade for å ha skapt denne innovative og bærekraftig emballasjeløsningen til Fresh Post sammen med Juozas.