Uncategorized

Ståposer i papir baner vei for organisk mat

blank

Bauck produserer frokostblandinger i henhold til Demeters organiske standarder og har konvertert til forseglingsbare, papirbaserte ståposer med Sappi Guard.
Trenden med miljøvennlig og ressurssparende materialer fortsetter, selv om mange produsenter er ganske nølende med å bytte fra plastbaserte løsninger til papir. Sappi har sammen med pakkemaskinprodusenten ROVEMA gjennomført et prosjekt som viser at det er mulig å bytte emballasje også på områder med strenge regler. Bauck har opplevd økende kundekrav til bærekraftige emballasjematerialer.

– Som produsent av organiske og Demeter-produkter er det viktig at vi utvikler oss og markedsfører bærekraftige emballasjeløsninger, sier Hannes Öhler, sjef for markedsføring og kommunikasjon i Back GmbH.

-Våre kunder er kravstore på dette området og har flere ganger påpekt sine preferanser. Det fikk oss til å starte konverteringsprosessen i 2019, og nå bruker vi papirbasert emballasje på de fleste av våre produkter.

blank

Alle produkter kan ikke konverteres, fordi plast ikke kan unngås helt. Dette gjelder for eksempel produkter som havreboller som raskt absorberer fuktighet. Men det er mulig å gå over til alternativer som mono-PP.

Bauck konverterer til papirbasert emballasje der det er gjennomførbart. De har gjennom mange år satt sin lit til pakkemaskinprodusenten ROVEMA som partner, sammen med papirekspertene i Sappi. Sammen utvikler de to aktørene løsninger som består de maskinene og barrierepapirene som er best egnet.

Utfordringen med papirbaserte ståposer

Når det gjelder ståposer og flate poser laget av komposittmaterialer, må de papirbaserte alternativene håndteres mye mer skånsomt under produksjon og pakking. Også i de etterfølgende fylleprosessene må man være klar over punkteringsmotstanden i papiret som brukes.

Generelt må materialet tåle håndteringen i sekundær emballasje internt, under transport til lageret og i butikkene, hvor produktene blir tatt og klemt på av forbrukerne, forklarer Markus Stahl, fabrikksjef for produksjon, pakking og miksing i Bauck.

-For å finne det perfekte materialet for oss, ROVEMA og Sappi har vi gjort utallige tester gjennom mange uker for å utforske interaksjonen mellom emballasjematerialet og pakkemaskinen og å finne den perfekte matchen.
Sappi Guard Nature1-MS med gramvekt 95g/m² ble valgt som det ideelle materialet for Bauckhofs produkter. Overgangen til den papirbaserte løsningen har gitt mange fordeler for Bauck.

– Sluttbrukerne er fornøyde med papiremballasje, og at den er uten plast blir veldig godt mottatt, sier Hannes Öhler.

-Etter introduksjonen av den nye emballasjen har vi reduserte bruken av plast i våre produkter med 80 prosent.