Bølgepapp, Liner

Stora Enso innvier konvertert emballasjeanlegg

blank


Åpningen av det nye anlegget ble som seg hør og bør markert med en digital invielsesseremoni for å feire den vellykkede konverteringen av fabrikken.

Den finske statsministeren Sanna Marin innviet anlegget som nå er stilt om fra papir til produksjon av høykvalitets kraftliner. Dette er Stora Ensos andre vellykkede konvertering etter at Varkaus bruk ble innviet i 2016.

Prosjektet har kostet 350 millioner euro fra investeringsbeslutningen ble fattet i mai 2019 til de første kommersielle leveransene ble gjennomført i første kvartal 2021. Den pågående innkjøringsfasen går raskere enn planlagt, og responsen fra kundene har vært positiv.

blank


Maskinene vil etter planen oppnå en årlig produksjonskapasitet på 450.000 tonn i slutten av juni 2021.Stora Enso har en lang og stolt historie med å forvandle og utvikle virksomheten for å møte fremtiden. Med dagnes innvielse kan vi feire et vellykket prosjekt, sier Annica Bresky, administrerende direktør og konsernsjef i Stora Enso.

Emballasje står allerede i dag for 40 prosent av vår totale omsetning, og den kommende kapasiteten på kraftliner i Uleåborg, gjør at vi kan styrke Stora Ensos tilbud på det globale markedet med et stort vekstpotensial.
Produktet «AvantForte by Stora Enso» har tre fiberlag og er dermed den sterkeste lineren i Stora Ensos portefølje. Den kan for eksempel brukes til emballasje for ferske, fete og fuktige næringsmidler, og som premiumemballasje for netthandel.

blank

Kunder med bruksområder som krever stabilitet, renhet og sterke visuelle egenskaper vil ifølge Stora Enso også kunne bruke det nye emballasjeproduktet. Etterspørselen er høy, da det globale markedet etter bølgepappråvare forventes å øke med 2 prosent årlig.

-Det er en stor fordel å ha tilgang til ytterligere premiumskapasitet på det raskt voksende markedet for råvarer til bølgepapp, fastslår Hannu Kasurinen. Divisjonssjef for Packaging Materials.

-Pandemien har endret forbruksmønsteret for netthandel og sunnere matvarer, og på disse områdene spiller fornybare emballasjematerialer en viktig rolle. Med AvantForte kraftliner har vi et nytt tilbud av premiumprodukter til våre kunder.

Investeringen omfattet konvertering av papirmaskinen OM7 til en produksjonslinje i verdensklasse for kraftliner laget av jomfruelig fiber. Den omfattet også modifisering av massebruket og maskinen for ubleket brun masse.

I tillegg investerte Stora Enso 40 millioner euro for å gjøre produksjonen mer miljøvennlig.