Uncategorized

Stora Enso kompenserer for utslipp i «karbonfri» kartong

blank

Performa Light CarbonZero fra Stora Enso blir den første karbonfrie kartongen på markedet og hjelper kundene med å oppnå lavere karbonpåvirkning.


Det nye kartongmaterialet er karbonnøytralt, fornybart og resirkulerbart, noe som vil hjelpe kundene å nå sine karbonrelaterte bærekraftsmål og kunne vise til konkrete og målbare tiltak mot klimaforandringer forårsaket av emballasje.

Performa Light CarbonZero produseres ved Stora Ensos fabrikk i Fors, Sverige, som drives med karbonfri strøm og damp. Fra starten av 2022 vil dette også gjelde internlogistikken, som et resultat av kontinuerlige investeringer og arbeid for å forbedre driften. Produksjonen har dermed allerede meget lave utslipp av drivhusgasser.

Kompenserer med offset-løsning

For å gjøre Performa Light Carbon Zero karbonnøytral, er de uunngåelige utslippene fra produksjon av råvarene kompensert gjennom en veletablert offset-tjeneste fra den eksterne partneren South Pole.

blank

– Siden bærekraft i økende grad har blitt en beslutningsfaktor ved forbrukerkjøp, forventer vi etterspørsel etter nøytrale produkter i fremtiden, sier Dmitry Panfilov, VP Head of Business Line FBB and SBS.

– Den karbonnøytrale kartongen Peforma Light CarbonZero vil hjelpe kundene å redusere sin klimapåvirkning og å differensiere seg i markedet gjennom emballasjen.

Stora Enso har satt seg et mål om å bli 100 prosent sirkulære, netto positive i biodiversitet og netto karbonpositive innen 2050. De er allerede i full gang med å redusere utslippene av drivhusgasser fra sine fabrikker og verdikjeden. Andelen av fossile drivstoff er lav, og dette har gjort det mulig å tilby karbonnøytral kartong.

– Vår prioritet er alltid å redusere fossile utslipp fra drift og verdikjede så my vi kan. Vårt mål er å kunne tilby produkter uten offset. Likevel er det slik at noen utslipp fortsatt er uunngåelige, og det er grunnen til at vi bruker karbonoffset for å kunne tilby karbonfrie emballasjematerialer allerede nå, sier Kriistina Veitola, VP Sustainability, Packaging Material Division.

Egnet som foldekartong for sjokolade og konfekt

I tillegg til at den er karbonnøytral skal Performa Light CarbonZero være ideell til foldekartong for sjokolade og konfekt, kosmetikk og skjønnhetspleie, helsepleie og annen premiumemballasje.
Kvaliteten gjør den attraktiv for premium varemerker. Den har en eksepsjonell visuell fremtoning, og takket være FiberLight TEC fra Stora Enso, en patentert behandlingsteknologi for fiber, har emballasjen lav vekt uten å kompromisse med styrken.