Uncategorized

Stora Enso og Picadelli reduserer engangsplast i salatemballasje

blank


Picadelli, Europas ledende take-away-selskap for salatbarer, lanserer fornybare lokk laget av formet fiber for å erstatte engangsplast i emballasjen.
Lokkene er laget av PureFiber fra Stora Enso og er plastfrie, resirkulerbare og bionedbrytbare. Gjennom dette tiltaket reduserer Picadelli forbruket av plast med 120 tonn årlig.

– Vår strategi er å vokse med bærekraftige, skalerbare og innovative emballasjeløsninger, sier Sohrab Kazemahvazi, SVP Formed Fiber i Stora Enso.

– Dette gjør vi ved å hjelpe sterke varemerker som Picadelli å møte den økende forbrukeretterspørselen etter plastfrie og sirkulære løsninger. Lokket til salatbegeret godt eksempel på et hverdagsprodukt som kan gjøre en viktig forskjell i klimafotavtrykket ved at det erstattes med et bærekraftig alternativ.

PureFiber er laget av trebasert formet fiber. Materialet kan brukes på en rekke områder, blant til egangsemballasje som plastfrie kopper, begre, skjell, plater og lokk.
PureFiber kan også brukes i emballasje for landbruk, elektronikk og kosmetikk. Formet fiber er i vekst, og Stora Enso planlegger ekspansjon av produksjonskapasiteten i Eiropa.
Picadelli er en svensk salatpioner som drives av troen på at hurtigmat skal gjøre deg godt. Gjennom selvbetjente salatbarer skal sunn mat gjøres tilgjengelig til en rimelig pris. Selskapet omsetter for over 1,4 milliarder SEK årlig.