COVID-19 vaksine, kartong

Testing og simulering gir trygg vaksineemballasje

blank


Det er ikke enkelt å sikre at vaksineflasker og deres innhold forblir sterile og identifiserbare gjennom verdikjeden. Metsä Boards 360-Service hjelper til med dette.

Med sin nye 360-Service kan Metsä Board tilby testing av emballasje og simulering av emballasjedesign som brukes til pakking og sikring av vaksinedoser. På denne måten kan de sikre at materialet klarer oppgaven.
COVID-19 og andre vaksiner oppbevares og transporteres normalt i ekstrem lave temperaturer, helt ned til -70 grader C frem til de tines før bruk.

Den sekundære kartongemballasjen må tåle de ekstreme temperaturene og beskytte flaskene gjennom hele prosessen.

Kartongen må beholde sine egenskaper

– Kartong for legemiddelemballasje må, uansett forhold, beholde sin spesifiserte tykkelse, mekaniske styrke og vannabsorberingsegenskaper. D må ikke påvirke primæremballasjen på noen som helst måte, sier Markku Leskelä, VP Research and Product Development i Metsä Board.

blank
Markku Leskelä, VP Research and Product Development i Metsä Board.

– En dimensjonsforandring kan forårsake utbuktninger som kan utgjøre en risiko fra emballasjens integirtet og produktenes sikkerhet.

– Vi kan teste kartong- og emballasjeprøver i ekstremt kalde og fuktige omgivelser og utvikle simuleringer av emballasjestyrken for å vise hvordan emballasjen kommer til å fungere i virkeligheten.

Etterligner virkelige forhold

Avhengig av de spesifikke behovene kan forholdene varieres i hvert enkelt tilfelle. Det er også mulig å programmere forskjellige sykliske temperatur- og fuktforandringer for å etterligne de virkelige forholdene som vaksiner kan møte gjennom verdikjeden.

– Ved hjelp av en lokal partner kan vi teste emballasjeprøver ned til -70 grader Celsius og kombinere transporttester med kondisjoneringstester, sier Leskelä.

– Denne typen av grundige undersøkelser gjør at våre kunder kan stole på at kartongen de vil bruke er egnet til det aktuelle bruksområdet. Og om resultatet viser at den ikke er det, kan vi anbefale et alternativ.

– Med kraftige datamaskiner og dyktig personal til rådighet kan vi utføre denne typen simulering i løpet av en dag, for å påskynde prosessen med å få et kritisk legemiddel på markedet.