Uncategorized

Vann på plantebasert kartong skal gi lavere klimaavtrykk

blank


Telemark Kildevann og Pure Blue of Norway vil satse stort på Tetra Top®, Tetra Paks nye kartongbaserte emballasje for vann.

– Denne emballasjen vil bidra til a? redusere klimaavtrykket fra vannproduksjon kraftig, sier Berit Hoffmann i Tetra Pak.Denne kartongtypen utmerker seg ved at 88 prosent av kartongen kommer fra planter, sier Berit Hoffmann, markedsdirektør i Tetra Pak.

– Kartongens samlede klimaavtrykk er derfor svært lavt, både i produksjon, logistikk og gjenbruk. Tetra Top® er en såkalt aseptisk emballasje, som sikrer lang holdbarhet på vannet og at det klarer seg uten kjøling, sier Hoffmann.

Satsingsområde for Tetra Pak


Vann tappet på kartong er et viktig satsningsområde for Tetra Pak®. De har utviklet produksjonslinjen som vil bli installert i Telemark Kildevanns fabrikk i Fyresdal etter sommeren. 

Denne nye kartongteknologien vil bidra til mindre plast i havet, sier Bjørn Espen Wik, daglig leder i Pure Blue of Norway.

Mange av våre kunder holder til i deler av verden der retursystemet for plast er lang dårligere enn i Norge og hvor brukte plastflasker blir kastet i naturen for så å ende opp i havet. Med vann på kartong, reduseres dette problemet, sier Wik. 

Samarbeid med Telemark Kildevann

Pure Blue of Norway har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Telemark Kildevann AS som skal stå for produksjon og tapping i en ny produksjonslinje ved selskapets allerede eksisterende anlegg i Fyresdal. Den nye produksjonslinjen vil kunne tappe 40-50 millioner kartonger vann årlig, og også bidra til flere nye arbeidsplasser i Fyresdal. 

Vann på Tetra Top® passer supert inn i vår miljøprofil, sier Bjørn Bunes, styreleder i Telemark Kildevann.  

Vi produserer allerede i dag mesteparten av våre PET-flasker fra resirkulert materiale og med fire topp moderne produksjonslinjer kan vi nå tilby våre kunder et bredt sortiment av vann i ulike emballasjer.

– Vi ser også frem til å ha vann på kartong fra Tetra Pak som en viktig del av vår eksportportefølje, sier Bunæs.

Emisjon

Pure Blue of Norway har nylig gjennomført en vellykket emisjon som har tilført selskapet NOK 15 millioner i frisk ny egenkapital. Prosjektet er fullfinansiert med investeringsstøtte fra både Innovasjon Norge og Telemark Utviklingsfond samt langsiktige lån fra Sparebanken 1 Telemark og Innovasjon Norge.