kartong

Vinnerne av European Carton Excellence Award er kåret

blank

Emballasjen til Roku Gin fra Van Genechten ble valgt som Carton of the Year for estetisk skjønnhet, kvalitet på trykk og finish og bærer av historien.

Gaveesken for Roku Gin er laget i kartong fra Stora Enso og har seks hjørner som symboliserer de seks botaniske urtene som brukes i ginen. Roku betyr dessuten «seks» på japansk, og preging og trykk viser japanske blomster. Emballasjen meget synlig og produktet er godt beskyttet, samtidig som forbrukeren engasjeres.

blank
Re-Fruiter
Re-Fruiter vant innovasjonspris

Innovasjonsprisen gikk til Smurfit Kappa Hoya Papier und Karton for Re-Fruiter – en skål til frukt og bær. Den resirkulerbare emballasjen beskytter innholdet under transport uten behov for plastskåler eller annen beskyttelse.

«Save the Planet» gikk til kartonglokk
blank
Eco-Fit Lid

Eco Fit Lid fra Seda International Packaging Group vant prisen “Save the Planet”. Kartonglokket er laget ved hjelp av Stora Ensos nye produksjonsteknologi for kartong og egner seg både for varm og kald drikke. Lokket er resirkulerbart og komposterbart.

Se alle kategorivinnerne

Carton Excellence Award arrangeres av ProCarton, som er en europeisk forening for kartong og kartongprodusenter. Foreningen fremmer bruk av kartong som emballasjemateriale mot merkevareeiere, handel, designere, media og politikere.